Dátum:

2019.04.27.

Kategória:

Címkék:

Művészet, Falfestészet, Érdekesség, Újdonság

♦ Julio Anaya Cabanding, az utca Michelangelo-ja ♦


Restaurátorként imádom a régi korok festészetét, a Trecento maximalizmusra törekvését, a Reneszánsz újításait, sokszínűségét, a Barokk precizitását. De a kortárs és a streetart meghökkentősége is felejthetetlen pillanatokat tud szerezni a gyanútlan nézelődőnek.

A madridi művész, Julio Anaya Cabanding viszont keveri mindezt, utcára viszi a régi mesterek munkáit, felszabadítja, és a múzeumokból a szabad térbe illeszti őket.

 

Cabanding: Leány gyöngy fülbevalóval

Vermeer: Leány gyöngy fülbevalóval

 

A múzeumfalak híres festményeit és hozza a városi környezetbe. A graffitik-kel borított városi falakat és a romos épületeket vászonként használja, és ahogy a Szecesszió művészei, ő is festett keretet ad a műveknek, megidézve az eredeti festmények teljes pompáját.

 

Claude Monet

 

 

Cabanding munkája új jelentést ad a klasszikus festményeknek, és lehetővé teszi a nézők számára, hogy szokatlan környezetben tapasztalják meg azokat. „Az eredmény nemcsak egy festmény, amely festménynek tűnik az adott környezethez viszonyítva” - mondja Cabanding. „Ez egy képrablási akció a múzeumból, az intézmény szentségének áthelyezése egy olyan helyre ahol előtte sosem volt vagy sosem volt ilyen módon látható.”

 

 

 

Az utcai művész, Julio Anaya Cabanding felszabadítja a múzeumfalak híres festményeit és a városi környezetbe viszi őket.

 

Caspar David Friedrich: Vándor a ködtenger felett

Caspar David Friedrich: Vándor a ködtenger felett

 

 

 

Itt látható a művész munka közben:

 

 

A képek és a cikk a művész, Anaya Cabanding engedélyével kerültek publikálásra az oldalon.

Ha szeretnéd Cabanding munkáit követni, keresd őt az oldalain:

Julio Anaya Cabanding: Website | Facebook | Instagram