Sándorfi István, a géniusz

Csodálatos, ámulatba ejtő, tökéletes, gondolatébresztő. Ezekkel a szavakkal jellemezném Sándorfi István művészetét, akinek néhány képét még néhány napig megtekinthetik az érdeklődők a Makláry Fine Art galériában.

Részletek
Részletek
Frida Kahlo féltve őrzött személyes tárgyai

A művésznő színpompás ruhái végre láthatóak a nagyközönség számára is. 50 évig voltak a sötétség fogságában, majd a Frida Kahlo múzeum 2004-ben úgy döntött, hogy katalogizálja őket. Ishiuchi Miyako fotóművész által most láthatjuk személyes tárgyainak, és ruháinak néhány darabját.

 

Részletek
Részletek
Festői szépségű olasz paloták

Az elmúlt 10 évben Thomas Jorion francia fotós körbejárta Olaszországot, hogy képeket készítsen az 18.- 19. századi elhagyatott palotákról. Jorion, Veduta című sorozatán keresztül felfedezhetjük az omladozó falak közt, az egykor pompázó paloták dicsőséges fényét.

Részletek
Részletek
Mucha csodavilága

Alfons Maria Mucha 1860-ban született, cseh plakátművész, grafikus, illusztrátor, festő a szecesszió kiemelkedő alkotója. A fantasztikus tehetségű művész központi témája a nő, a nőiesség, stílusjegye a rajzosság, pasztell színek, ornamentális díszitőelemek.

Részletek
Részletek
A Notre Dame megihlette a művészeket

Csodálatos képek amit egy szomorú esemény, a Notre Dame lángjai ihlettek. A világ tehetetlenül nézte ahogy a Notre Dame égésével az emberiség történelmének darabkája megsemmisül.
Sok művész igyekezett megörökíteni a tűzvészt, ezzel emléket állítva a Notre Dame-nak.

Részletek
Részletek
A festő aki utcára viszi a művészetet

A madridi művész, Anaya Cabanding, az utcára viszi a régi mesterek munkáit, felszabadítja, és a múzeumokból a szabad térbe illeszti őket. Cabanding munkája új jelentést ad a klasszikus festményeknek, és lehetővé teszi a nézők számára, hogy szokatlan környezetben tapasztalják meg azokat.

Részletek
Részletek